FNHlogga_liten_hoger-2.png
 
Välkommen Styrelse Kalendarium Hingstar Ston Stoinventering Resultat Avelskommitté Körkommitté Medlemsblad Bildgalleri Medlemskap

Stoinventering

Sto inventering

Inventeringen pågor hela tiden och jag skickar in ston 2 gånger per år en gång på våren och en gång på hösten till föreningens granskningsgrupp för sto inventering i distrikten. Du har väl inte glömt att skicka in ditt sto? Är du osäker, kolla listan längre ner på  sidan där finns en lista på ston som är inventerade i distriktet, där framgår också vilka som blivit uttagna av granskningsgruppen. Anledningen till att just dessa ston blivit uttagna är lite olika det kan vara färg, stam, udda kombinationer av föräldrar eller linjer som börjar bli ovanliga och säkert några fler anledningar. Glöm inte att även om du tycker att just ditt sto kanske inte har någon av dessa ovanliga egenskaper så skicka in ändå, man kan ju se att över tid så ändrar det sig den vanligaste stolinje till exempel kan bara på några år bli ovanlig och vara nära att dö ut. Det är viktigt att vi låter vår granskningsgrupp jobba vidare och leta reda på dessa udda individer.

Blankett för sto inventering hittar du också längre ner på sidan fyll i den och skriv ut den, skicka på post till sto inventerings ansvarig i distriktet:

 

Ann-Christine Andersson

Bjättlunda Storegården 120

52392 Timmele

 

eller så maila den till: anki.bjettlunda@telia.com

 

 

Välkommen att inventera ditt sto!! J / Anki

 

Inventeringsblankett:

 


Här kan du klolla om din häst är inventerad i vårt distrikt. Stona är sorterade i bokstavsordnig, det kan finnas flera med samma namn därför finns deras regnr: med eller deras stamboksnummer beroende på vad som angetts när stoet skickades in.

 

Lista:

 

De ston som är markerade med lila är de ston som är pålysta av granskningsgruppen. 

 

I sista omgången av ston som inventerats var det ett sto som blev uttaget i distriktet det var : Vittra 22-15-0140 

 

2018-07-12

Copyright: 2015 - 2020 All rights reserved